Söderström nollade Brynäs, segersviten bruten

28 februari 2017 21:16
#HV71BIF

Linus Söderström stod för 25 räddningar, Lias Andersson och Mattias Tedenby firade nya framgångar när HV71 hemmaslog Brynäs och bröt Gävlelagets åtta matcher långa segersvit.

HV71 med David Ullström åter i matchtruppen efter återkomsten till klubben skulle få en bra inledning på försöket att bryta Brynäs åtta matcher långa segersvit.

Mattias Tedenby skulle bli matchens första målskytt när hans frilägesförsök letade sig in bakom Felix Sandström via Ryan Gundersons skridsko. Det fanns bud på fler mål från båda lagen, men 1-0 stod sig perioden ut.

I den andra perioden satte hemmalaget högsta fart framåt och det skulle ge resultat. Mattias Tedenby hittade Lias Andersson vid den bortre stolpen och supertalangen byggde vidare på de fyra poäng han gjorde i senaste matchen när han rakade in 2-0 från snäv vinkel.

"En sexpoängsmatch"

I den tredje perioden försökte Brynäs etablera tryck på HV71, men lyckades inte få hål på duktige målvakten Linus Söderström som totalt stod för 25 räddningar och höll sin femte nolla för säsongen. Istället kunde backen Andreas Borgman sätta 3-0 och fastställa slutresultatet.

Segern var HV71:s fjärde i rad och samtidigt bröt klubben Brynäs åtta matcher långa segersvit.

– Det var en viktig match, en sexpoängsmatch och jag är glad över segern. Det känns bra och vi kan bara bygga vidare på det här, sa HV71:s matchhjälte Linus Söderström i C More.