Skellefteå sänkte Leksand - vann borta igen

22 februari 2017 21:30
#LIFSKE

För fjärde bortamatchen i rad tog Skellefteå hem segern. Jimmie Ericsson låg bakom avgörandet mot Leksand med två assist, något som gav vinst för Skellefteå med 1-3.

Det var Leksand som klev ut starkast i Tegera Arena. Matchupptakten mot Skellefteå präglades av långa anfall för Dalalaget, som också hotade genom ett dubbelläge för Sondre Olden och Eric Castonguay. Även den gästande tabellsexan kom till chanser och nyförvärvet Mark Katic tog ett backskott som gav Pär Lindholm fritt utrymme på returen.

Henrik Haukeland räddade den gången, men kunde inte stoppa Joakim Lindströms direktskott med sex minuter på klockan efter framspelning av just Katic. Svaret från Leksand kom kort därefter och med sitt första mål sedan återkomsten vinklade Mattias Ritola in 1-1. Skellefteå skulle dock se till att återta kommandot, för i numerärt överläge fångade Bud Holloway upp en retur och skickade in 1-2 i öppet mål. Slutskedet på perioden blev sedan tätt och uddamålsövertaget för gästerna höll i sig.

Debutanten fick matchstraff - Leksand med långt powerplay

Än en gång var det Leksand som öppnade starkast i den andra perioden, med ett tidigt vasst skott från Ben Youds. Gustaf Lindvall var kvick i förflyttningen och Skellefteåmålvakten gjorde ytterligare några vassa räddningar i mittenakten. Själva spelet gick i vågor och lagen turades om att ligga på i offensiven, med ett Skellefteå som styrde mittdelen av perioden och Leksand slutet. Där stängde Lindvall även igen gästernas mål med hjälp av ryggen på Jon Knuts försök.

I slutperioden dröjde det bara en dryg minut innan Skellefteådebutanten Mark Katic sänkte Johan Olofsson med en huvudtackling och visades ut för resterande match. Leksand fick ett gyllene läge att ta sig in målmässigt, men trots ett fem minuter långt powerplay skapade hemmalaget ingen stor målchans. Istället dök med kvarten spelad en retur ner framför Adam Pettersson som skickade upp 1-3 i nättaket. Assisten gavs till Jimmie Ericsson, hans andra i matchen och det betydde även Skellefteås fjärde raka bortavinst.

– En skön bortavinst för vår del. Vi kämpar och sliter och hittar en väg att vinna och det var skönt, sade Joakim Lindström till C More efter segern.