Effektivt Skellefteå gav Djurgården ny förlust

18 februari 2017 18:30
#SKEDIF

Djurgården har det fortsatt tufft med resultaten. I Skellefteå var Stockholmarna länge det spelförande laget, men en olycklig halvminut i tredje perioden förstörde och Skellefteå kunde ta alla tre pinnarna.

Två skridskostarka lag intog isen i Skellefteå. Efter en pigg start av Djurgården tog Skellefteå över en del, mycket tack vare tre numerära överlägen. Båda lagen hade puckar i virket, men målnollorna stod sig perioden ut.

Djurgården inledde andra med ett jätteläge för Matt Anderson, men målet kom istället en stund senare. Anderson stod då för en assist, målskytt var Niclas Bergfors. I sin andra match efter flytten till Djurgården blev han alltså målskytt när han snappade upp en lös puck framför motståndarkassen.

Djurgården drog senare på sig sin fjärde raka utvisning och till slut blev det kostsamt. Bud Holloway kvitterade med ett rappt skott från kanten.

– Vi får vara glada att vi har likaläge, Djurgården är bättre så här långt, sa Skellefteås Joakim Lindström till C More i pausen.

– Pucken studsar ut och jag har bara att lägga dit den. Vi ska fortsätta som vi gör, få ner pucken djupt och ligga på deras backar hårt, kommenterade Djurgårdens Niclas Bergfors.

"Frustrerande att inte vinna"

I tredje perioden tog matchen en snabb utveckling. Skellefteå gjorde då mål på sina två första skott på mål och gick fram till 3-1 efter sex minuters spel, Joakim Lindström och Emil Djuse målskyttar.

Mikael Ahlén fick in en reducering med två minuter kvar men närmare än Linus Hultströms stolpskott med sju sekunder kvar kom inte Stockholmarna utan den åttonde raka förlusten var ett faktum.

– Klart man är besviken, alla är engagerade och vi har en bra stämning i laget. Men det är frustrerande att vi inte vinner när vi är med i varenda match, sa Djurgårdens Calle Ridderwall till C More efter matchen.