KHK

Örebro knep bonuspoängen mot Karlskrona

2 februari 2017 21:57
#KHKÖRE

Örebro såg ut att gå mot tre poäng. Men Karlskrona kom tillbaka i den tredje perioden och lyckades få till en förlängning, men väl där klev tvåmålsskytten Joel Mustonen fram och avgjorde för gästerna.

Örebro tog tag i taktpinnen när man gästade Karlskrona. Man ägde mest puck, och styrde det mesta av spelet, även om hemmalaget var, sin vana trogen, farliga i sina omställningar.

Men Örebros spelövertag skulle betala av sig. I powerplay styrde Johan Wiklander in 0-1, otagbart bakom Johan Holmqvist i hemmamålet.

Karlskrona tog över lite mer av spelet i inledningen av den andra perioden, men Örebro styrde ut hemmalaget i sarghörnen och det blev inte mycket till anfall för Karlskrona. Istället skulle Örebro öka på till 0-2. Mattias Karlsson slarvade iegen zon, Joel Mustonen snodde åt sig pucken och kunde sedan läckert lirka in pucken i närmsta krysset.

Stark upphämtning av Karlskrona

Hemmalaget kom dock tillbaka, och man gjorde det i den tredje perioden, då man fick bättre fart i spelet, och hade mer kraft framåt. Mattias Guter reducerade till 1-2 när han tryckte in pucken köksvägen. 2-2 kom sedan av Joachim Rohdin, vackert framspelat av av Emil Lundberg.

Matchen till förlängning, och där gick det undan. Martin Johansson tog fart, in i anfallszonen, sköt oc på returen skickade Joel Mustonen in 2-3 och bonuspoängen till Örebro.