Malmö tystade Luleå

31 januari 2017 21:59
#MIFLHF

Efter en bra första period tappade Luleå spelet och Malmö tog över. I hemmamålet dominerade målvakten Oscar Alsenfelt.

Luleå inledde matchen bra, hade flera bra målchanser och tog också ledningen, Johan Harju styrde in ett skott från Ilari Melart. Skottet tog på såväl Anton Hedman som Harju och även via något försvarande ben innan pucken letade sig in bakom Malmömålvakten Oscar Alsenfeldt.

– Det var ett bra hockeymål, skämtade Johan Harju i C More efter den första perioden.

Därefter fanns inte mycket att skämta om för Luleå som tappade in en puck tidigt i andra sedan Konstantin Komarek skjutit distinkt. Malmö skapade en hel del målchanser och innan perioden var slut hade hemmalaget också tagit ledningen efter mål av Robin Alvarez.

"För många målchanser emot oss"

Malmö var fortsatt det bättre laget i tredje perioden även om Luleå också hade en del lägen. Det var dock hemmalaget som fick utdelning, Fredrik Händemark, Ilari Filppula och Nichlas Hardt gjorde mål alla tre, samtidigt som Oscar Alsenfeldt höll tätt bakåt och starkt bidrog till att laget slog Luleå med 5-1.

– Vi börjar göra dåliga beslut i andra perioden. Vi skapar mycket men det är för många målchanser emot oss. Vi börjar utmana på fel ställen och tappar puckar och det straffar oss, löd Luleåtränaren Stefan Nilssons analys i C More efter matchen.