RBK

Leino sänkte Rögle, Växjö upp i tabelltopp

26 januari 2017 21:30
#VLHRBK

Finländarna låg bakom allt för Växjö i lagets seger hemma mot Rögle. Ville Leino och Olli Palola hade en fantastisk afton när smålänningarna tog sin elfte raka seger i SHL och återtog serieledningen.

Rögle kom till match med nio raka förluster. Växjö kom till match med tio raka segrar. Snacka om kontraster, men det var trots det Rögle som inledde piggast och fick med sig ett ledningsmål till den första pausvilan. Det var ordentligt snyggt dessutom och Almen Bibic prickade in sitt första mål (och poäng) för säsongen.

Rögle hade lägen även i andra, men i målprotokollet blixtrade Växjö till. Ville Leino spelade en framträdande roll, gjorde själv 1-1 och spelade sedan fram Emil Pettersson till 2-1.

"Det var en sådan match"

Formkurvorna spelade ut sin rätt, Växjö vände matchen till sin fördel. Rögleslarv i egen zon bäddade för att Olli Palola kunde göra 3-1 en bit in i tredje perioden och uppförsbacken blev för brant för tabelljumbon. Ville leino hade assist även på det målet.

Rögle reducerade i powerplay genom Felix Schütz, men en spelare Ville annat den här kvällen, herr Leino. Han satte 4-2 och låg tillsammans med Olli Palola bakom allt för Växjö.

– Det var en sådan match där allt går ens väg, kemi med kedjekamraterna och marginalerna med sig, sa matchvinnaren Leino till C More.