Johansson forcerade hem tre Färjestadspoäng

26 januari 2017 21:44
#DIFFBK

Alexander Johansson spelade huvudrollen när Färjestad tog de tre poäng i det viktiga mötet med Djurgården. Han både kvitterade och satte det matchavgörande målet - med en lyckad kroppsforcering.

Första perioden förblev mållös, men chanser saknades definitivt inte. Färjestad hade de klaraste, mycket tack vare slarvigt spel av Djurgården i egen zon, men Mikael Tellqvist agerade säkert längst bak.

I andra radades chanserna upp. Det small i virket flera gånger åt båda hållen och när Djurgårdens Patrik Lundh får pucken, då blir det farligt. Han är i en fantastisk målform och låg bakom Daniel Brodins 1-0 för Djurgården. Men glädjen blev kortvarig. Färjestad rullade upp ett fint anfall och 41 sekunder efter Djurgårdens mål satt 1-1, Alexander Johansson målskytt med en vacker backhand.

– Det var viktigt att vi fick in ett direkt och kom tillbaka in i matchen, kommenterade Johansson till C More i pausen.

Dråpligt mål avgjorde

Just Johansson skulle få en ännu mer avgörande roll senare. Djurgården hade mest puck i tredje perioden och skapade långa anfall. Färjestad var dock inte ofarliga och när bara några minuter återstod satte Johansson även 1-2, ett lite märkligt mål. En djurgårdsspelare sköt nämligen pucken på Johanssons byxa och den tog sedan vägen in i mål. Joel Eriksson Ek satte sedan 1-3 i öppen kasse och segern var klar för gästerna.

– Vi hade bra tålamod idag och väntade på att det skulle dyka upp en chans eller två som vi kunde utnyttja, sa matchvinnaren Johansson till C More efteråt.