KHK

Växjö vann 10:e raka - ny serieledare

21 januari 2017 21:04
#VLHKHK

Det blev aldrig spännande i Vida Arena ikväll. Växjö kontrollerade matchen mot Karlskrona från start till mål, vann med 4-0 och är därmed ny serieledare i SHL.

Ett serieledningsjagande Växjö förde spelet i första perioden medan Karlskrona låg tätt och satsade på vassa kontringar. Båda lagen hade klara chanser att ta ledningen, bland annat träffade Växjös Emil Pettersson ribbkrysset och hemmamålvakten Andrén tvingades till två frilägesräddningar. Växjö fick chansen att spela fem mot tre i över en minut, men första perioden slutade ändå mållös.

– Jag tycker vi är klart bättre än i matchen igår. Mer slit, jobbar hårdare över hela banan och sätter mer press på dem, kommenterade Karlskronas Niklas Arell till C More den första perioden.

Men utdelningen skulle komma för hemmalaget. Efter knappt tre minuter spelade av mittakten lyste 2-0 på tavlan efter mål av Robert Rosén och Nick Bailen. Efter att Calle Rosén bombat in 3-0 med ett direktskott flyttade Karlskrona upp spelet något, men när inte Viktor Andrén stod ivägen kom stolparna emellan en bortareducering.

"Bra självförtroende"

I början av tredje perioden styrde Ville Leino in 4-0 och matchen var definitivt över. I och med sin tionde raka seger kliver Växjö upp som ny serieledare med 73 poäng, samma som Frölunda, men på bättre målskillnad.

– Vi är inne i ett riktigt bra flow och har ett bra självförtroende. Då är det kul att spela, sa Växjös Eric Martinsson till C More.