LHF

Färjestad segrade i svängig batalj

19 januari 2017 22:05
#FBKLHF

Den första av två matcher mellan Färjestad och Luleå gick till hemmalaget. Färjestad segrade med 3-2 efter förlängning i en svängig batalj där Jonas Holös stod för två mål.

Det var två spelsugna lag som kom ut till matchen och både Färjestad och Luleå skruvade upp tempot på isen. Det svängde åt båda håll, med heta lägen framför båda målburarna. Jonas Holös inledde målskyttet fram till 1-0 sedan Marcus Nilsson stått för ett fint förarbete.

Den ledningen blev dock kortvarig sedan Christian Jaros i ett flygande anfall fick två skottchanser, och där det andra skottet satt fram till 1-1.

Färjestad pressade sedan tillbaka Luleå i inledningen av den andra perioden, dock utan utdelning och istället skulle Luleå ta ledningen med 1-2 i powerplay. Ilari Melart klippte till från backplats och en skymd Lars Haugen hann inte med att reagera.

Lagen bytte chanser med varandra innan Färjestad åter tog över mer av spelet och följdaktligen kom också 2-2. Marcus Nilsson behövde bara sätta klubban till när Rasmus Asplund serverade honom öppet mål med ett fint förarbete.

Holös avslutade målskyttet som hjälte

Den tredje perioden svängde. Färjestad ägde mest puck men Luleå hade bästa chansen till ett avgörande under ordinarie matchtid. Bill Sweatt hade chansen på straff med knappa fem minuter kvar att spela, men sköt över.

I förlängningen hade båda lagen klara lägen innan Jonas Holös avgjorde för hemmalaget. I en kontring två mot en spelade Rasmus Asplund fram till Holös som klippte in segermålet.