Flygande Leksand krossade Linköping

19 januari 2017 21:50
#LIFLHC

Leksand var på strålande spelhumör och spelade ut hela sitt register under torsdagen. Leksand flög fram på skridskorna och kunde till slut segra med klara 5-1 mot Linköping.

Det var en jämn matchinledning där båda lagen turades om att ha lite längre anfall i den offensiva zonen, dock utan att komma till några jättelägen.

Men spelet skulle öppna upp sig och med ett stenhårt skott på en målvaktsretur satte Johan Porsberger in 1-0 för Leksand. Leksand fortsatte att pressa på i inledningen av den andra perioden. Linköping fick freda sitt egna mål, men kunde inget göra när Markus Lauridsen klev in i anfallszon och smällde upp 2-0 i nättaket.

Matchen tände till allt mer. Bland annat fick Emil Sylvegård i Linköping matchstraff för slagsmål. Den händelsen tände till gästerna som kort därefter reducerade genom Eddie Larsson. Reduceringsglädjen avtog dock ganska snabbt sedan Johan Olofsson ökat på till 3-1 för hemmalaget. Detta genom en imponerande soloprestation som avslutades med ett kliniskt skott i krysset.

Imponerande insats av hemmalaget

Den tredje perioden hann aldrig bli riktigt spännande. Leksand satte omgående 4-1 i en snabb omställning genom Ben Youds och efter det orkade inte Linköping resa sig. Oskar Lang spädde på ledningen ännu ett snäpp när han tryckte in 5-1 från nära håll.