Olofsson blev Skellefteås hjälte i slutminuten

5 januari 2017 21:52
#SKERBK

Det såg ut att gå mot förlängning. Då klev Jesper Olofsson fram och klippte in segermålet för Skellefteå med endast 46 sekunder kvar att spela. Skellefteå kunde efter det målet knipa tre poäng efter seger med 3-1.

Gästande Rögle kom ut till spel med en imponerande fart och frenesi. Skellefteå fick ägna inledningen av matchen till att försvara sig och tack vare en jätteräddning av Joni Ortio så höll man 0-0 i matchen.

Allt eftersom kom Skellefteå upp i en bättre standard, och 1-0 skulle också komma på ett vackert sätt. Adam Petterssom med en läcker passning som skar genom Rögles zon fram till Emil Djuse som klippte till direkt till 1-0 och till publikens jubel.

Skellefteå fortsatte att trumma på i inledningen av den andra perioden, och hemmalaget lyckades också att stänga ner gästernas anfallsförsök på ett effektivt sätt. Men allt eftersom växte Rögle in i den andra perioden.

Dominik Granak hade en puck i nät, som dock dömdes bort för spelare i målgården. Men det målet gav Rögle blodad tand som fortsatte att pressa på och 1-1 skulle komma. Kevin Marshall hade bara att sätta klubban till och styra in kvitteringen efter ett fint förarbete av Felix Schütz.

Dramatisk slutminut - Rögle besviket på avgörandet

Den tredje perioden var jämn och tät och trots ett par fina lägen från båda håll så såg vi länge ut att gå mot förlängning. Då small det till i slutminuten. Med endast 46 sekunder kvar kom Jesper Olofsson inåkandes i offensiv zon och klippte till. Rätt upp i vänstra krysset.

Reprisbilder visade dock att Skellefteå spelade med sex utespelare på isen vid tidpunkten för målet, som ändå godkändes. Rögle tog timeout, och tog ut målvakten mot slutet men lyckades inte ordna någon kvittering framåt. Istället satte Bud Holloway 3-1 i tom bur som säkrade hemmalagets tre poäng.

– Jag är både besviken, frustrerad och arg. Jag tycker inte Skellefteå förtjänar alla poäng idag, sa Christoffer Liljewall i Rögle till C More efter matchen.