KHK

Rohdin bakom Karlskronaseger mot Djurgården

28 december 2016 21:44
#KHKDIF

Förra gången Djurgården gästade Karlskrona gjorde hemmalaget tre mål. Det gjorde de även på onsdagskvällen, men skillnaden var att de inte släppte in sju utan ett enda, vilket bäddade för segern.

Förra mötet i Karlskrona slutade 3-7. En sådan målrik matchbild blev det inte den här gången.

Karlskrona inledde piggt och vaskade fram några riktigt bra lägen, men Adam Reideborn i Djurgårdskassen spelade inspirerat. Gästerna åt sig in i perioden alltmer och skottstatistiken 12-14 vittnar om att det satsades en del på mål i alla fall.

– De är tighta i mittzonen så vi behöver få ner pucken och sedan bygga spelet. Det blev bättre ju längre perioden led, sa Djurgårdens Patrik Lundh till C More.

Skotten fortsatte att skjutas (12-16 i andra), men det var alltför ofta ur dålig vinkel eller från för långt håll.

Varsitt mål blev det ändå, Daniel Brodin gjorde mål för andra matchen i rad när han satte 1-1 från nära håll. Karlskronas Joachim Rohdin har visat förut att han trivs ypperligt mot just Djurgården. Han svarade för förarbetet när han lade över pucken till en framstormande Emil Larsson när 2-1 satt mellan benen på Reideborn.

Stabilt Karlskrona i tredje

Karlskrona bevakade sin ledning bra i tredje perioden. Djurgården vaskade fram några lägen, men det gjorde å andra sidan hemmalaget också i sina snabba spelvändningar som vi vant oss vid under säsongen. Gästerna lassade på fra,måt i slutet vilket gav öppen gata för Emil Lundberg. Fri med Reideborn satte han 3-1 med 2:20 kvar.

– Hård och jämn fight i 60 minuter så det är små detaljer som avgör, skönt att Lundberg kunde avgöra. Det är hårda matcher mot Djurgården men vi löste det bra, sa Karlskronas Niklas Arell till C More efer matchen.