Luleå vände och straffade Djurgården

29 november 2016 21:44
#LHFDIF

För tredje gången denna säsong krävdes straffar för att hitta en vinnare mellan Luleå och Djurgården. Denna gång drog hemmalaget det längsta strået där Johan Forsberg avgjorde.

Precis som många trodde på förhand var det en tät tillställning som Luleå och Djurgården bjöd på. Luleå med en diger skadelista hade stundtals problem i egen zon när ett formstarkt Djurgården snurrade friskt.

0-1 skulle också komma. Jeff Tambellini glömdes bort framför Luleås mål och kunde både ta emot, lägga till rätta, och leverera för gästerna.

Luleå spelade upp sig i den andra perioden och fick stundtals till bra snurr i anfalsszonen, men hade svårt att komma till farliga lägen. Djurgården försvarade sig bra och stack upp i farliga kontringar, men även Luleås spelade tätt defensivt och båda målvakterna för kvällen, Joel Lassinantti och Adam reideborn spelade riktigt bra denna kväll.

Straffar krävdes även denna kväll

Luleå fortsatte att pressa på i den tredje perioden och kvitteringen skulle komma. Linus Nässén skickade iväg ett snärtigt handledsskott från sin backplats som letade sig in i nättaket. Hans första mål i SHL-karriären.

Båda lagen bytte sedan chanser med varandra för att fixa en trepoängare, men likaläget stod sig matchtiden och förlängningen ut och straffar krävdes för att hitta en vinnare. Endast Luleås Johan Forsberg prickade rätt och Luleå knep därmed bonuspoängen.