Målglatt Brynäs tog revansch på Färjestad

10 december 2016 21:30
#BIFFBK

Om fredagskvällens drabbning i Karlstad var tät och jämn så blev det aldrig riktigt spännande ikväll. Hemmalaget Brynäs tog tag matchen från start, släppte aldrig greppet och vann komfortabelt med 6-2.

Ett revanschsuget Brynäs tryckte på gaspedalen direkt och 2-0-ledningen man gick med till första pausvilan var i underkant. En storspelande Lars Haugen gjorde att Färjestad kom lindrigt undan i en period som i övrigt bjöd på två måldebutanter. Först satte Linus Ölund, född 1997, sitt första SHL-mål när han styrde in Simon Bertilssons skott från blålinjen och därefter gjorde Elias Fälth sitt första mål i Brynäströjan när han avslutade en snabb spelvändning till 2-0.

– Det är ett Brynäs som åker för fulla segel och vi står och tittar. Vi åker inte skridskor, vi vinner inte en närkamp, sa en märkbart irriterad Leif Carlsson, Färjestads tränare, till C More.

Hoppet släcktes

Färjestad fick lite hopp och energi när Jonas Holös reducerade med ett direktskott i inledningen av andra perioden, men det släcktes snabbt. I en ryckig period där utvisningarna haglade var det Brynäs som gick ifrån till en tremålsledning. 3-1 kom genom Jonathan Pudas i powerplay och Jesper Jensen bjöds på ett friläge som han utnyttjade till 4-1. Ett piggt och aggressivt Brynäs gjorde livet svårt för Färjestads backar och precis som i första perioden var det bara Lars Haugens storspel som höll siffrorna nere.

"Egentligen ingen bra match"

Efter bara två minuter spelade av tredje perioden avslutade Kevin Clark ett vackert anfall till 5-1 och matchen var i praktiken över. Avslutningen blev grinig och ryckig med fortsatt många utvisningar. Trots att Alexander Johansson reducerade till 5-2 blev det aldrig spännande och Lukas Kilström kunde fastställa slutresultatet till 6-2 i tom kasse.

– Det är givetvis kul att när det går bra och att vinna med 6-2, men tycker egentligen inte att det är en speciellt bra hockeymatch. Den tredje perioden spelar vi av ganska bra, men de två första bjuder vi på alldeles för mycket tycker jag, summerade Brynäs Jesper Jensen matchen i C More.