Växjö var storleken större än Djurgården

8 december 2016 21:40
#VLHDIF

Växjö var storleken större än Djurgården under torsdagen i Vida Arena. Ju längre matchen led desto mer tog Växjö över och till slut skrevs segersiffrorna till säkra 4-1.

Det var bra tempo och en svängig spelbild när Växjö tog emot Djurgården. Gästerna började starkt och Växjö fick lägga sig på försvar till en början.

Det var dock hemmalaget som skulle få måljubla först sedan Linus Fröberg hittat rätt till 1-0. Växjö skapade också mest klara lägen, men Djurgården kämpade frenetiskt och det resulterade sig när Daniel Bernhardt hittade rätt. Ett handledsskott från blålinjen som letade sig in till 1-1.

Växjö tog sedan över spelet mer och mer. I den andra perioden så var det hemmalaget som pressade på i varje anfallsvåg och Djurgården fick ägna tiden åt att försvara sig. Det skulle dock bli tufft.

Robert Rosén styrde in 2-1 efter att Linus Fröberg stått för ett fint förarbete och Dennis Everberg drygade ut ledningen till 3-1 med en backhand bakom en överspelad Mikael Tellqvist.

– Vi måste höja oss. Vi är för mycket i egen zon och det är inte tillräckligt bra, sa Djurgårdens Calle Ridderwall till C More.

Växjö fortsatte sin press

Men Ridderwall fick inte som han ville i den tredje perioden. Växjö fortsatte sin press framåt och stockholmarna fick fortsätta lägga sig på försvar i egen zon. Och när Robert Rosén från nära håll pillade in 4-1 så var matchen stängd.

Djurgården orkade inte kraftsamla sig och Växjö kunde enkelt spela av matchen och knipa tre poäng.