Frölunda steget före Luleå

2 december 2016 21:20
#FHCLHF

Trots stor hemmadominans var Luleå fortfarande med i matchen efter den första perioden. Men när tre perioder var spelade kunde Frölunda räkna in sin sjunde raka hemmaseger och laget drar ifrån i toppen av tabellen.

Luleås Petter Emanuelsson hade ett farligt skott från nära håll mot Frölundakassen, men skottet smet strax utanför målvakten Dan Bakalas vänstra stolpe. Det var Luleås första riktiga målchans och det hade då gått femton minuter av matchen. Gästerna hade ännu inte lyckats få något skott på mål. Det hade däremot hemmalaget Frölunda som dominerat stort.

Det mesta av spelet hade förlagts till Luleåzonen och Frölundaspelarna sköt friskt mot Joel Lassinantti i gästernas mål. Victor Olofsson och Sebastian Stålberg hade var sina jättelägen och Lassinantti lyckades med benskyddet rädda när Joel Lundqvist sköt från nära håll. Men trots stort övertag lyckades hemmalaget bara göra ett mål, Carl Grundström rundade Luleåmålet och la pucken rakt in i banan där en omarkerad Patrik Carlsson mötte upp och pricksköt pucken förbi Lassinantti.

Lundqvist rivstartade andra

– Jag försöker bara få den på mål. Jag blir lite bortglömd men vi fick till ett hyfsat långt anfall så jag tror de tappade räkningen till slut, sa målskytten Patrik Carlsson till C More i periodpausen.

Den andra perioden rivstartade med jättelägen åt båda håll, Joel Lundqvist var inblandad i bägge då han först fick bra läge framför Luleåmålet och sekunder därefter gav bort pucken i egen zon vilket gav Julius Junttila skottläge och pucken satt i målramen. Luleå kom ut som ett helt annat lag och högg helt plötsligt på det mesta, vilket inte gav vare sig tid eller ytor till Frölunda vars enda egentliga chanser kom av tillfälligheter. Som när Luleå var inne i ett byte och Robin Figren fick friläge, men han lyckades inte få pucken mellan benen på Lassinantti. Luleå spelade jämnt med Frölunda i den andra, men då blev det i stället tillknäppt spel och perioden blev mållös.

– Jag tycker inte vi kommer upp i den nivå vi kan. Vi måste komma högre upp i banan och ta det hårda jobbet, det har vi tyvärr inte gjort nu, analyserade Robin Figren till C More efter den andra perioden.

"Argare Luleå"

Frölunda trampade på bra i inledningen av tredje och fick omgående ett par vassa lägen och efter två minuter kunde Sebastian Stålberg raka in pucken i närmast tom kasse, fint framspelad av Simon Hjalmarsson. Det var lite som att Frölunda fick retroaktiv utdelning från den första perioden, bara två minuter senare gjorde Carl Grundström 3-0 - ett riktigt viljemål. Luleå hade en puck i målet men det underkändes - efter lång videogranskning - för hög klubba. Frölunda kunde kontrollera matchen under avslutningen, man spelade samlat och även om Luleå fortsatte spela med goda intentioner lyckades gästerna inte få pucken förbi Frölundamålvakten Dan Bakala. Närmast var Bill Sweatt som satte pucken i ribban. Dessförinnan hade dock Casey Wellman gjort 4-0 i numerärt överläge och mer eller mindre punkterat matchen.

– Jag tycker ändå att vi driver spelet. Vi spelade bra utan puck och är effektiva när vi får lägena. Jag tycker att vi visar upp olika ansikten, det finns olika sätt för oss att vinna matcher. I morgon förväntar jag mig ett argare Luleå, sa Frölundatränaren Roger Rönnberg efter matchen.

Redan i morgon möts lagen igen, då får Luleå chans till revansch på hemmaplan.