KHK

Karlskronas måltorka håller i sig

23 november 2016 21:11
#HV71KHK

Det var tillknäppt, chansfattigt och målfattigt men ett par gånger fick publiken i Kinnarps Arena jubla. HV71 vann och klättrade i tabellen och gjorde Karlskronas målstatistik till ännu dystrare läsning.

Målskyttet har inte fungerat för vare sig HV71 eller Karlskrona på sista tiden. HV71 har gjort ett mål de två senaste matcherna, precis som Karlskrona som dock bara gjort två mål på de fem senaste matcherna. Lagen bjöd inte heller på några vidare målchanser i den första perioden i Kinnarps Arena. Var sin ribbträff tillhörde höjdpunkterna i en annars trög första period.

– Lite sömnigt, det känns som om man kan dra upp det några procent, bekräftade HV71:s Oscar Sundh till C More.

Till slut kom målet

Även den andra perioden blev chansfattig, det var spelmässigt övertag för HV71 med vettiga målchanser för Önerud, Arlbrandt, Persson och Tedenby men Johan Holmqvist i Karlskronamålet var med på noterna. Men när HV71 pressade på i slutet av perioden fick han till slut ge sig. Mattias Tedenby hade haft ett friläge och i det tryck som följde därefter kom pucken ut till en framåtstormande Andreas Borgman, som från nära håll, mitt i slottet klippte till för fullt. Pucken gick in vid den högra stolpen.

För Karlskronas del fanns inte mycket offensivt att berätta om, att laget har stora problem med målskyttet har förstås fler orsaker. I de två första perioderna hade gästerna bara fått iväg sju skott på mål och då har man inte gett sig själv de bästa av förutsättningar.

– Hyffsat bra i defensiven förutom att de får två frilägen där i slutet. Vi måste ta bättre vara på pucken. Den här perioden hade vi lite mer spel i deras zon, säger Karlskronas Morten Madsen till C More efter den andra perioden.

Bara två skott på mål i tredje

Tidigt i den tredje fick Mattias Guter ett gyllene läge att kvittera, sedan HV71 slarvat i egen zon. Guter sköt direkt från nära håll, mitt i slottet, men pucken vägrade gå förbi HV71-målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel. Det skulle dröja över 13 minuter innan Karlskrona fick sitt första skott på mål i den tredje perioden och det skottet plockade HV71-målvakten. Dessförinnan hade hemmalaget utökat till 2-0 sedan Kevin Stenlund kämpat och krigat sig fram och fått iväg ett skott som försmädligt letade sig in bakom Johan Holmqvist. Målet såg inte otagbart ut för Holmqvist som annars varit strålande under matchen.

När Karlskrona borde ha forcerat var det HV71 som höll i taktpinnen, hemmalaget vann skotten i den tredje med 9-2 och 33-10 totalt och matchen slutade 2-0.

– Vi neutraliserade dem bra. En bra match. Det är kul [att spela en match som är så tillknäppt], lite annorlunda än det brukar, men det är roligt. Kul att försöka lösa upp knutarna, kommenterade HV71:s Kevin Stenlund, till C More efter matchen.

Karlskronas facit nu är alltså två mål på sex matcher, desto gladare miner i HV71 som i och med segern går upp på sjätteplatsen i tabellen.