Johan Gustafssons storspel bäddade för segern

22 november 2016 21:59
#FHCMIF

Frölunda fortsätter att segra hemma i Scandinavium. Idag kom seger nummer tio på elva försök. En sen kvittering från Malmö såg dock till att det blev straffläggning som fick avgöra och där sköt Mats Rosseli Olsen bonuspoängen till göteborgarna.

I mötet mellan hemmastarka Frölunda och bortastarka Malmö skulle vi inte bjudas på några mål under de första 20 minuterna. Det fanns dock bud på både ett och två mål, men de båda burväktarna Johan Gustafsson och Cristopher Nihlstorp såg med stabilt spel till att det var mållöst.

Allra närmast att spräcka målnollan var nog Frederik Storm som försökte sig på en riktig delikatess. Efter att Ilari Filppula skjutit försökte Storm lobba in pucken över Gustafsson, men försöket var en decimeter över ribban.

I den andra perioden handlade det mesta om hemmalaget som sköt 15 skott på mål, att jämnföra med Malmös fem. Det skulle dock inte bli några mål i den andra akten heller. Malmös duktige burväkatre Cristopher Nihlstorp tvingades bytas ut efter att ha fått en lagkamrats klubba i ansiktet och Oscar Alsenfelt klev in och stod omgående för några vassa räddningar.

– Jag tycker att det ser ganska bra ut därute och vi pressar dem långa stunder. Vi skapar tillräckligt för att göra mål, men med lite bättre skymmning kommer det komma, sa Frölundas Henrik Tömmernes i C More.

Sena mål och dramatisk avslutning

Som Tömmernes hoppades på så kom utdelningen i den tredje perioden. Men det skulle dröja till slutminuterna innan Victor Olofsson fick hål på en storspelande Cristopher Nihlstorp, som var tillbaka i kassen till den tredje perioden. Avslutningen på matchen skulle bli otroligt dramatisk. Först sköt Fredrik Händemark i stolpen, sedan fick han en ny chans och den tog han tillvara på. Men mindre än en sekund kvar av matchen lyckades han peta pucken förbi Johan Gustafsson fram till 1-1. Förlängningen blev mållös och det krävdes tio straffar att få fram en vinnare. Som straffskytt nummer tio klev Mats Rosseli Olsen fram och pricksköt in 2-1-målet.

– Vi får matchen dit vi vill, men målen saknades. Det var synd att vi inte kunde avgöra tidigare. Det vara bara det sista lilla som saknades för att vi skulle ta tre poäng ikväll, sa Frölundas matchhjälte Mats Rosseli Olsen i C More.