Platt sköt trepoängaren till Växjö

17 november 2016 21:45
#VLHMIF

Växjö studsade snabbt tillbaka på vinnarspåret efter förlusten senast. I hemmamötet med Malmö vann laget med 2-1, sedan Geoff Platt skjutit det avgörande målet i mittperioden.

Det var Växjö som öppnade piggast när smålänningarna på torsdagen tog emot Malmö. Hemmalaget hade tidigt en chans genom glödhete Tuomas Kiiskinen, men styrningen gick tätt utanför. Med 4.23 spelat kom så ledningsmålet, sedan Dennis Everberg tryckt in en retur efter skott av Adam Brodecki.

Malmö lyckades efterhand skaka av sig den oroliga starten. Gästerna växte även in alltmer i matchen, men det var Växjö som fortsatte att skapa chanser. I periodens absoluta slutskede fick sedan Malmö tryck och Erik Forssell lyfte in en vass backhand i krysset till 1-1.

Mittenakten inleddes med en klar skottövervikt för Växjö. Geoff Platt serverade bland annat Ville Leino ett fint läge, men kedjekamraten fick inte träff. Det fick däremot Platt, som halvvägs in i perioden högg på en retur och skickade upp 2-1 i nättaket.

Målvakten Andrén med 20 räddningar

Malmö då? Jo, gästerna skapade chanser ju längre mittperioden led och satte Viktor Andrén på prov. Växjömålvakten stod emot och räddade ett dubbelläge från Malmös Fredrik Händemark.

– Vi börjar trevande i första, men jobbar oss sakta men säkert in i matchen. I den andra perioden gör vi det lite bättre, men de kommer fortfarande igenom för lätt, analyserade Malmöbacken Jens Olsson för C More.

Skånelaget klev ut till slutperioden med siktet inställt på en kvittering, men hade svårt att få fart på spelet. De sex första minuterna förflöt utan ett enda skott på mål från något av lagen och det dröjde innan Malmö etablerade tryck. Någon kvittering kom inte heller. Andrén svarade för 20 räddningar och Växjö tog hem tre poäng via seger med 2-1.

– Nu kom det en nollpoängare sist. Att då studsa tillbaka och ta en trea är skitviktigt, slog Sam Hallam fast för C More.