Luleå satte punkt för två jobbiga sviter

15 november 2016 21:35
#LHFVLH

Luleå kom till matchen mot Växjö med fem raka förluster i bagaget, och hade dessutom inte gjort mål på två matcher. Mot Växjö städade de av båda dessa dystra sviter och en back visade vägen.

Luleå kom till match med en inte alltför munter känsla i kropparna. Laget kom ut och tacklade friskt i första perioden, men något mål blev det inte.

Istället tog Växjö ledningen, för sjätte matchen i rad för övrigt, genom ett mäktigt slagskott av Geoff Platt.

– Det var ett bra skott och kändes bra redan när den lämnade min klubba. Skönt att kunna bidra, sa målskytten till C More i pausen.

Proppen ur

Luleås måltorka kom till sist till ett slut. Craig Schira var den som bröt den i andra perioden när han satte ett välplacerat skott i nät i numerärt överläge.

Nu var hemmalaget igång på allvar. Karl Fabricius hade inför matchen gjort ett mål under säsongen, mot just Växjö när de senast möttes. Knappt sex minuter in på andra nöp han in sitt andra mål direkt efter vunnen tekning.

Schira ökade på till 3-1 efter nio minuter och det var proppen ur på allvar. Men Växjö kom tillbaka och Dennis Everberg fick ett skott på sig som letade sig in i mål efter 13:04 och det var 3-2 i den andra pausen.

Bill Sweatt var tillbaka i Luleå efter sin två matcher långa avstängning. Han blev målskytt direkt efter att ha nypit till med ett direktskott i powerplay i inledningen av tredje.

Norrbottningarna kom tillbaka till vinnarspåret efter alla sina förluster och de tre poängen mot Växjö kändes sannolikt väldigt skönt för spelarna. Craig Schira visade vägen med sina två mål och var matchens spelare.