Förlängning krävdes i Karlstad

12 november 2016 18:35

Det var en jämn match vi fick se i Karlstad under lördagseftermiddagen. Till en början var det Färjestad som dominerade matchen. Malmö kunde sen arbeta sig in i matchen men utan någon utdelning. Och hemmalaget kunde tillslut få hål på Oscar Alsenfelt.

Det var Färjestad för hela slanten i den första perioden. Hemmalaget kunde vinna skottstatistiken med 16-2 och det var ett blekt och tillbakapressat Malmö vi fick se i den första akten. Att det stod 0-0 inför den andra perioden hade Malmö Oscar Alsenfelt att tacka för.

– Hade vi haft någon utdelning på våra skott hade vi gjort tre, fyra mål på dem, sa Johan Ryno till C More.

Malmö spelade upp sig något under den andra perioden men hade inga jättefarliga chanser. Bortalaget fick även chansen att spela powerplay i slutet av perioden men lyckades inte etablera något vidare spel.

– Vi måste vara hetare. Vi har mycket puck på mål men vi måste vara där på returerna också. Vi skapar bra chanser i fem mot fem och får inte riktigt till vårt spel i powerplay, sa en märkbart irriterad Andreas Thuresson till C More.

Det var ett böljande spel i inledningen av den tredje perioden, och det var fina chanser från båda håll. I slutminuterna bjöds hemmalaget på ett powerplay, men det var ett mycket stabilt och uppoffrande spel vi fick se av Malmö.

Färjestad fick till slut hål på Alsenfelt

Malmös Oscar Alsenfelt fortsatte att storspela och det krävdes en förlängning för att få se ett avgörande. Färjestads Alexander Johansson behövde bara två minuter för att kunna avgöra. Johansson och Rasmus Asplund kom i ett två mot ett-läge. Asplund stod helt fri på högerkanten men Johansson valde att skjuta själv, vilket gav tre poäng till hemmalaget!

– De har spelat bra länge, och de är riktigt bra. Jag förväntade mig nästan det här, men jag fick några medstudsar med mig idag. Men det var roligt att spela! sa Oscar Alsenfelt till C More.