Tvåmålsskytten Anderson bakom Djurgårdens trendbrott

10 november 2016 21:30
#DIFFHC

Djurgården bröt sin åtta matcher långa förlustsvit och tog tre mycket efterlängtade poäng. Hemma på Hovet stod Matt Anderson för två mål när Frölunda besegrades med 4-3.

Det långa uppehållet kom lägligt för Djurgården, som innan var mitt uppe i en djup svacka. I omstarten hemma mot Frölunda klev Stockholmslaget ut med ny energi och det märktes tidigt. Efter bara tre minuters spel fick Matt Anderson Hovets tak att lyfta, när styrde in Patrik Lundhs inspel till 1-0 för Djurgården.

Hemmalaget drev därefter på, med en häftig aggressivitet och högt presspel. Det gav flera puckvinster och målchanser, där både Calle Ridderwall och Lundh kom till fina skottlägen. När Djurgården så fick chansen i spel fem mot tre satt 2-0 i nät, återigen inprickat av Anderson via ett direktskott. Även avslutningen tillhörde Djurgården som vann skotten i den första perioden med klara 14-5.

Även mittenakten inleddes piggt av hemmalaget. Emil Johansson mötte tidigt upp ett fint inspel och drog iväg ett giftigt avslut. Ganska snabbt växte dock Frölunda in i perioden, men chansmässigt var det övervikt för Djurgården. Hemmalaget låg på i offensiv zon och Patrik Lundh hade en styrning i ribban.

Viktig seger: "Vi spelar för våra liv"

Men istället för ett tredje Djurgårdsmål skulle Frölunda gå ikapp. Med drygt halva perioden spelad skickade Henrik Tömmernes in reduceringen i numerärt överläge, ett mål som fick fart på gästerna. 36 sekunder före periodvilan kom även kvitteringen, när Christoffer Ehn slog in en sargstuds i öppet mål. Det gav ställningen 2-2 efter en stark period av Frölunda.

– Helt klart mycket bättre! Vi kommer ut och gör det vi ska. Vi vinner dueller därute, sätter hård press på dem och får utdelning, sade målskytten Tömmernes till C More.

I tredje svarade sedan Djurgården upp väl och Linus Hultström prickade stolpen efter bara 19 sekunder. Efter en spelmässigt svängig start vann Djurgården pucken i offensv zon och Jussi Ikonen vispade till i krysset, ett mål som innebar ny ledning. Två minuter senare pressade Jeff Tambellini in sitt första mål i Djurgårdströjan och det gav laget en tvåmålsledning.

Frölunda låg därefter på i slutskedet och fick även kontakt. Med en halvminut kvar att spela reducerade Robin Figren till 4-3, vilket blev slutsiffrorna. Djurgården satte därmed stopp för sin åtta matcher långa förlustrad och tog tre viktiga poäng.

– Vi spelar för våra liv. Vi är efter tidigt på säsongen och behöver komma ifatt, för till jul kan vi annars vara i en tuff sits. Ikväll mötte vi seriens bästa lag och det var viktigt att vinna, slog målskytten Jeff Tambellini fast för C More.