BIF

Brynäs uddamålssegrade i Vida Arena

15 oktober 2016 18:30
#VLHBIF

Brynäs plockade med sig tre pinnar från mötet i Växjö, när man segrade med 2-1 i Vida Arena. Trots en massiv press och spel sex mot fyra i slutet av den tredje perioden, förlängde Gävelagets smålänningarnas förlustsvit till fem matcher.

Ett hungrigt Brynäs skulle sätta rejäl press på formsvaga Växjö i inledningen av perioden på lördagseftermiddagen. Utöver ett stolpskott från Joakim Hillding satte gästerna full fart från början och när man dessutom fick två tidiga powerplay hängde 1-0-målet i luften. Växjö fixade dock de båda numerära underlägena och fick istället själva koppla ett grepp längre in i perioden, som dock förblev mållös.

– Vi har en bra förstaperiod och det hänger ett mål i luften. Vi får försöka skicka puckarna högt, han (Viktor Andrén) gillar att sitta ner, sade Jonathan Pudas till C More efter första 20.

Mållöst var det långt in i den andra perioden, men chanser fanns det gott om. Båda lagen hade perioder där det hotades rejält framför motståndarkassarna - framför allt Växjö som länge hade ett mål hängandes i luften. Men lagets ineffektivitet skulle slutligen straffa sig, då gästerna med mindre än minuten kvar att spela fick spräcka nollan. Efter en kortare period av press uppstod smärre kalabalik framför Växjömålvakten, och Kevin Clark lirkade slutligen in 1-0 för gästerna via en hemmaspelare.

Växjö ribbträff ifrån kvittering

Tredjeperioden skulle bjuda på mål åt båda håll. Brynäs utökade ledningen när Nick Johnson i röran framför mål skickade in sitt första för säsongen och i powerplay reducerade hemmalaget genom Geoff Platt. Trots en massiv press och spel sex mot fyra i slutet var Växjö inte närmare än en ribbträff från att kvittera. Brynäs höll undan där David Rautio blev stor hjälte.

– Jätteskönt med seger givetvis. Det känns som att vi spelar ganska bra hela matchen, men det är små marginaler. När de får in ett mål där så blir vi pressade. Men vi grejer det, sade Brynäskeepern till C More efter slutsignalen.