Starkt Malmö fortsätter att vinna

13 oktober 2016 21:53
#LHCMIF

Det svängde ordentligt i Saab Arena i Linköping. Malmö gick fram till 0-3, Linköping åt upp hela försprånget innan Malmö återigen ryckte ifrån till det slutliga resultatet 3-5.

I Saab Arena var det Linköping som kom ut starkast och vaskade fram flera heta lägen. Bland annat hade Broc Little en puck i ribban.

Men efter 15 minuter åkte Jacob Lilja på ett matchstraff efter en bentackling på förre Linköpingsspelaren Rhett Rakhshani. Malmö fick ett fem minuter långt numerärt överläge, men efter en till utvisning på Robin Alvarez var det spel fyra mot fyra.

Trots det passade Malmö på att ta ledningen genom Erik Forssell och när det numerära överläget var tillbaka satte just Rakhshani 0-2 med ett fint direktskott.

Mäktig upphämtning

Malmö var fortsatt vassare i inledningen av den andra perioden. Christoffer Forsberg satte 0-3 efter fin framspelning av Andreas Thuresson och då kändes det tufft för en comeback i matchen för hemmalaget.

Men när Niklas Fogström satte 1-3 efter 7:46 vände allt. Linköping fick luft under vingarna och snurrade friskt med gästerna som tvingades dra på sig utvisningar.

Garrett Roe sköt 2-3 i powerplay när klockan stod på 16:28 och bara 25 sekunder senare satte Emil Kristensen kvitteringen stolpe in med ett skott från blålinjen.

– Vi var positiva i pausen. De fick ta några utvisningar på oss och i powerplay är vi bra, sa Kristensen till C More.

Pendlade tillbaka igen

Men i tredje vände det tillbaka till Malmös fördel igen. Ett numerärt överläge höll på att rinna ut när Noah Welch dundrade in 3-4.

Linköping kämpade på och fick chansen i powerplay. Men då slarvade Kristian Näkyvä i egen zon och Erik Forssell kunde sätta sitt andra mål i matchen med ett rappt skott i krysset fram till slutresultatet 3-5.

Tre nya poäng till serieledarna alltså, Linköping får fortsätta leta efter en stabil form.