KHK

Kellman förlängde Karlskronas vinstrad

12 oktober 2016 21:35
#VLHKHK

För sjätte matchen i följd lade Karlskrona beslag på segern, men borta mot Växjö krävdes det en stark vändning. Underläge 2-0 förvandlades till seger med 2-3 sedan Joel Kellman avgjort för Karlskrona i straffläggningen.

Det var formsvaga Växjö mot formstarka Karlskrona på onsdagskvällen, men det visade sig inte i matchupptakten. Istället vred hemmalaget direkt åt greppet om spelet och Geoff Platt hade en tidig möjlighet via en backhand. Växjö pressade på i inledningen och med sex minuter spelat kom utdelningen, när Robert Rosén skickade in 1-0 mellan benen på Johannes Jönsson.

Målet var Roséns första för säsongen och han skulle även få sällskap i den kategorin. Med matchuret på 16.57 revs Geoff Platt ner, fick straff och stänkte upp sitt första Växjömål i krysset. Karlskrona stack upp i någon enstaka attack, men perioden dominerades helt av Växjö. Hemmalaget vann skotten med klara 18-4 och 2-0-ledningen var i underkant.

– Vi får inte stopp på dem i mittzonen. De får komma in med fart och vi är lite för omständiga i egen zon. Vi får inte ut pucken, det är för dåligt, analyserade en besviken Morten Madsen för C More.

Växjös fjärde raka nederlag

Till mittenakten var det sedan ett helt annat Karlskrona som klev ut. Gästerna fick även en riktig smakstart, då Filip Cruseman efter bara 24 sekunders spel styrde in reduceringen. Spelmässigt öppnade Karlskrona perioden piggt och laget kom loss i flera fina kontringslägen.

Allra mest företagsam var Mattias Guter, som både på egen hand testade Joacim Eriksson och spelade fram Jimmy Andersson till ett jätteläge. När Karlskrona så fick chansen i spel fem mot fyra kom kvitteringen. Joel Kellman slog en passning bakom ryggen och där stod Alexander Bergström, som tre minuter från periodvilan skickade in 2-2 i nättaket.

I tredje var det sedan ont om klara lägen, även om Växjö emellanåt pressade på. En fin kroppsfint av Rosén öppnade upp för Tuomas Kiiskinen att dra på, men det rappa skottet räddades av Jönsson. Matchen gick förlängning, där Karlskrona missade chansen att avgöra i spel fyra mot tre.

Först från straffpunkten kunde gästerna säkra bonuspoängen och Joel Kellman sköt den sjätte raka segern till Karlskrona med sitt 2-3. Resultatet innebar samtidigt att Växjös förlustrad växte, det till fyra matcher.

– Vi spelar på ett sätt där vi försöker att vinna. Vi gör mycket bra, då gäller det att fortsätta på det spåret. Vi kommer att vinna jämna matcher och vi kommer att förlora jämna matcher, konstaterade Växjötränaren Sam Hallam för C More.