Malmö fortsätter att vinna - tog sjätte raka

4 oktober 2016 21:17
#MIFLIF

Malmö fortsätter att gå som tåget i SHL. I mötet mot sistaplacerade Leksand kom sjätte raka trepoängaren efter en stabil seger med 5-1. Klubben är nu uppe i 18 poäng, åtta fler än tvåan Luleå, men med en match mer spelad.

– Det är klart att vi skulle må bra av att ta ledningen, vi har gjort det i en match och då blev det poäng. Jag hoppas det kan bli så idag också, sa Leksands tränare Per-Erik Johnsson i C More innan nedsläpp.

Inledningen blev dock inte vad "Perra" Johnsson hade hoppats på. Efter drygt två minuters spel skulle nämligen Malmö ta ledningen. Robin Alvarez stod för en delikat passning bakom ryggen till Erik Forssell som lyfte in sitt första mål för Malmö.

Efter hand lyckades Leksand spela upp sig och hade ett jätteläge till kvittering genom Lukas Eriksson, men Oscar Alsenfelt stod för en fin räddning. Istället skulle Malmö utöka sin ledning i slutet av perioden. I matchens första numerära överläge lyckades Robin Alvarez vispa in pucken från nära håll.

– Skönt att få näta i min första match hemma. Stundtals tycker jag att vi gör det bra, men ibland ger vi dem lite för mycket tid, sa Malmös lagkapten Erik Forssell i C More.

Ny poäng från Filppula

Malmö fick en smakstart även på den andra perioden när Kim Rosdahl fick fritt läge och överlistade Henrik Haukeland. Leksand skulle få en jättechans att spräcka målnollan när både Johan Ivarsson och Noah Welch dragit på sig varsina utvisningar. Gästerna lyckades dock bara få iväg två skott på Alsenfelt som höll tätt.

I slutet av perioden fick Malmö chansen i sitt andra powerplay. Under det första tog det 30 sekunder innan pucken låg i nät bakom Haukeland - nu tog det 31 sekunder. Ilari Filppula hittade Andreas Thuresson som med ett rappt avslut gjorde 4-0.

– Det blev mycket spel i vår zon efter vårt 3-0. Vårt powerplay är bra. Vi gör det ganska enkelt och vinner mycket puckar kring mål, sa Malmös Robin Alvarez i C More.

I den tredje perioden hade Malmö full kontroll och lyckades också göra ytterligare ett mål när Konstantin Komarek petade in en retur mellan benen på Haukeland. Leksand skulle dock tröstmåla i slutet av perioden när 20-årige Olle Alsing spikade slutresultatet 5-1 med sitt första SHL-mål.

– Vi har inte spelat bra i 60 minuter ännu. Det är skönt att vinna, men vi kommer inte upp i nivån som vi ska ha och Oscar (Alsenfelt) räddar oss lite med, sa Malmös Andreas Thuresson om matchen i C More.

Segern var Malmös sjätte raka i inledningen på SHL. Klubben har alltså tagit maximala 18 poäng och leder, med en match mer spelad än tvåan Luleå, SHL med åtta poäng. Leksand får ny chans att ta första segern för säsongen på torsdag när Linköping väntar.