Tredje raka segern för Malmö

24 september 2016 18:28
#DIFMIF

Malmö fortsätter att imponera i säsongstarten av SHL. Under lördagseftermiddagen kom tredje raka segern sedan man besegrat Djurgården på bortais med 2-1 i en välspelad match.

Det var lapp på luckan på Hovet under lördagen och Djurgården ville visa sin hemmapublik att man var taggad till tänderna i hemmapremiären. Laget kom ut hårt, satte hög press och tacklade allt som rörde sig så fort man fick chansen.

Malmö hade problem med pressen men åt sig in i perioden allt eftersom och det skulle också betala sig. Ilari Filppula hittade med en läcker passning bakom ryggen till Andreas Thuresson som direktsköt in 0-1 på Hovet.

Den andra perioden hade ett riktigt bra tempo och stundtals gick det så fort att spelkvalitéten sänktes. Chanserna avlöste varandra och spelet böljade fram och tillbaka. Och det var Malmö som skulle sätta sig i förarsätet inför den tredje perioden. Stefan Warg sköt i stolpen och i efterspelet efter det fick Nichlas Hardt fritt skottfält och placerade in 1-2 bakom Tellqvist i hemmamålet.

Djurgårdens forcering kom av sig

Djurgården försökte i den tredje perioden för att få till en kvittering. Men den riktigt hårda pressen och den intensiva forceringen saknades mot ett oerhört stabilt Malmöförsvar. Hemmalaget satsade på att ta ut målvakten med två minuter kvar men Malmö stod emot och höll undan med sin 2-1 ledning. Därmed knep Skånelaget sin tredje raka seger i årets SHL.

– Vi visade en oerhört mental styrka idag och jag är riktigt stolt över killarnas insats, sammanfattade Malmös tränare Peter Andersson matchen till C More.