Arenatjänsten

På denna sida beskrivs hur du som besökare når arenatjänsten och vad den innebär i stora drag.

Observera att installation och intrimning pågår.

1. Skaffa biljett och ta dig till arenan

Det viktigaste steget är givetvis att skaffa en biljett och ta dig till arenan för match.

2. Anslut till nätverket "SHL"

När du väl är på plats och redo för arenatjänsten, koppla upp din smarta telefon eller läsplatta till det trådlösa nätverket "SHL". Inget lösenord krävs för anslutning till själva nätet.

3. Logga in

När du är ansluten mot nätet kommer en inloggningsruta automatiskt att dyka upp på din enhet. Logga in med ett befintligt konto om du har skapat ett tidigare eller skapa ett nytt konto direkt i inloggningsrutan.

4. Besök arenatjänsten

När du är inloggad och klar, öppna en webläsare och gå till m.shl.se, eller liknande adress för respektive hemmalags hemsida. Du är därefter inne i det vi kallar arenatjänsten, en mobilanpassad hemsida.

Den ser ut ungefär som den vanliga mobila hemsidan du kan nå från det "vanliga" Internet, men med flera viktiga skillnader.

Målvideo
I live-flödet med statistik och kommentarer kring matcherna kan du även titta på målvideo, en unik möjlighet som enbart finns för dig som använder SHL:s trådlösa nätverk och arenatjänsten.

När målvideo finns tillgängligt blir exempelvis händelsen "2-0" blåmarkerad och får en Play-ikon. Målen samlas även under fliken "Video".

Vill du enkelt ta del av samtliga mål som gjorts under matchdagen, exempelvis om du vill ta en titt i en periodpaus, använder du lättast menyalternativet "Arena" och fliken "Media".

Arenainformatör

Under samma menyalternativ "Arena" hittar du också information från arenainformatören, som håller koll på en hel del i och omkring matchen. Här samlas olika typer av information som exempelvis erbjudanden, biljetter och annat.

Arenainformatören kan också närmare kommentera saker som händer i själva matchen. I det "vanliga" live-flödet med statistik finns då kommentarer med hemmalagets klubbmärke, exempelvis om taktikval från tränarna, skador, intressanta fakta eller annat av värde.

5. Surfa

Utöver arenatjänsten ovan har du som inloggad besökare även åtkomst till Internet. Glöm allt strul med överfulla mobilnät och krånglande täckning. Nu kan du med hjälp av SHL:s trådlösa nätverk meddela dina vänner på Facebook, Twitter och så vidare att just du är på plats i en arena.

Hockey är bäst live!