Årets mål 2015 - David Åslin, Leksands IF

Efter avslutad omröstning i finalen av Årets mål stod det klart att David Åslin tog hem priset - för andra säsongen i rad. Hans sagolika avslut mot Luleå röstades fram av er besökare på SHL.se som det allra snyggaste i SHL 2014/2015.

David Åslin har tidigare visat att han är att räkna med när det kommer till att göra riktigt snygga mål. För ett år sedan röstades David Åslin fram som vinnare av Årets mål i SHL 2013/2014 och nu har han alltså upprepat bedriften i SHL 2014/2015.

Åslin hade ett par sekunder på sig att fundera när han kom fri i novembermatchen mot Luleå där han lyckades göra årets snyggaste mål. Kanske tänkte han att "jag gör det igen" innan han drog pucken mellan sina egna ben och sprätte upp den högt i nätet?

I slutspelet för Årets mål ställdes Åslin mot Örebros Derek Ryan i kvartsfinalen och slog där ut amerikanen med 66 procent av rösterna mot 34 för Ryan.

I semifinalen väntade Färjestads Per Åslund och segermarginalen blev där ännu större. Åslin fick 76 procent av rösterna och kvalificerade sig därmed för final.

Där mötte han lagkamraten från säsongen i Leksand, Linus Hultström. Även i finalen gjorde han processen kort med motståndet och ni som röstade såg till att han vann med siffrorna 82 procent mot Hultströms 18 procent av rösterna.


Åslin efter att ha gjort det fantastiska 3-1 målet borta mot Luleå i omgång 22.Foto: Peter Skaugvold, Bildbyrån