Ispremiärer runt om i landet

Publicerad: 2017-08-01 16:15

Semestern börjar lida mot sitt slut och de flesta lag i SHL har redan samlats och börjat med fystester och känna på utrustningen. Ispremiärerna har spikats hos de flesta klubbar och vi ser fram emot att se killarna snöra på sig skridskorna igen.

Värkande fötter och diverse stela muskler brukar vara signifikativt för de första dagarna när isträningen drar igång med ny utrustning. Här kan du läsa om hur planeringen ser ut för samtliga SHL-lag och när de förberedande matcherna drar igång.

Växjö Lakers

Växjö gick på is redan under tisdagen och kände på utrustningen. Den sedvanliga Växjö Lakers Skills Competition kommer att inleda försäsongen och den äger rum tisdagen den 8 augusti klockan 19.00.

Växjö kommer att spela fem matcher innan pucken släpps i SHL-premiären mot Brynäs den 19 september. Den första matchen är mot Linköping på bortaplan den 10 augusti. Utöver dessa fem matcher går Växjö in i CHL den 24 augusti och kommer att spela fyra matcher innan SHL drar igång. I den första CHL-matchen ställs smålänningarna mot tjeckiska Bili Tygri Liberec.

HV71

Regerande guldmästarna HV71 kommer att gå på is onsdagen den 2 augusti kl. 10.30.

De förberedande matcherna drar igång redan nästa vecka, den 11 augusti möter HV71 HockeyAllsvenskans nykomlingar Troja/Ljungby i Falkenbergs ishall. Även HV71 kliver in i CHL den 24 augusti, då står tyska Mannheim för motståndet. SHL-premiären äger rum lördagen den 16 september då Djurgården står för motständet i Kinnarps Arena.

Frölunda HC

Frölunda snörar på sig skridskorna och bjuder på Skill Competition och match måndagen den 7 augusti. Det kommer även finnas försäljning av merchandise, info om rookies och tävlingar med CHL-biljetter i potten.

Göteborgarna har även en del förberedande matcher innan SHL drar igång. Den 10 augusti bjuds det på en het träningsmatch mellan Frölunda - Färjestad i Strömstad. Den första CHL-matchen äger rum i Frölundaborg den 24 augusti mot Zürich. Frölunda möter nykomlingarna Mora i SHL-premiären lördagen den 16 september.

Linköpings HC

Torsdagen den 3 augusti äntrar Linköping isen i Stångebro ishall. Klockan 16.00 får barnen chansen att träna med sina idoler. Ispasset avslutas sedan med en straffläggning mellan herrarna och damerna.

Torsdagen den 10 augusti gästar Växjö Linköping och Stångebro ishall. SHL-premiären spelas på bortais mot Färjestad den 16 september.

Brynäs IF

Måndagen den 7 augusti gör Brynäs sitt första pass på is i Gavlerinken Arena. Senare under veckan, den 10 augusti, är det dags för den traditionsenliga internmatchen Svart mot Vitt där spelare från Brynäs och hemvändare från NHL visar vad dem går för.

Brynäs spelar match mot Djurgården i Sandviken den 17 augusti. Innan pucken släpps i SHL kommer även Brynäs att spela fyra CHL-matcher. I den första matchen står IFK Helsingfors för motståndet. I SHL-premiären den 19 september gästar Brynäs fjolårets seriesegrare Växjö i Vida Arena.

Skellefteå AIK

Skellefteås sedvanliga "Första isträning" kommer i år att utgå eftersom A-hallens ispist inte kommer att vara klar förrän i början av september. Istället bjuds fansen in till säsongskickoff i Folkparken den 8 augusti. Där kommer det förutom spelarpresentationer och autografskrivning att bjudas på ansiktsmålning, speedshooting och tävlingar.

Fredagen den 18 augusti spelar Skellefteå sin första förberedande match mot Troja/Ljungby i Halmstad Arena. Karlskrona står för motståndet i SHL-premiären som sker på bortais den 19 september.

Färjestad BK

Värmlänningarna meddelar på Facebook att det första gemensamma ispasset kommer att äga rum torsdagen den 3 augusti.

Den första förberedande matchen sker i Lionshov, Strömstad den 10 augusti då Färjestad möter Frölunda. SHL-premiären spelas mot Linköping den 16 september hemma i Löfbergs Arena.

Malmö Redhawks

Malmö kommer att gå på is måndagen den 7 augusti men kommer inte ha något större arrangemang runt ispremiären.

Malmö möter Pantern i ett Malmöderby den 17 augusti. Skåningarna kliver in i CHL torsdagen den 24 augusti och möter Kuopio på bortplan. Premiären i SHL börjar med ett riktigt skånederby, Malmö tar emot Rögle hemma i Malmö Arena den 16 september.

Luleå HF

Luleå har värmt upp sin utrustning och kommer nästa vecka, måndagen den 7 augusti, att bjuda in till ispremiären. Klockan 17.00 äntrar herrarna isen för att visa upp vad de går för denna säsong.

Den 15 augusti är det derbymöte på gång mellan Boden och Luleå i Björknäshallen. Drygt en månad senare, den 16 september, kommer Örebro till Coop Norrbotten Arena för att spela SHL-premiär.

Djurgårdens IF

Klockan 17.30 den första augusti bjuder Djurgården in till öppen träning och presentation av samtliga spelare. Träningen beräknas hålla på i en timme och sedan blir det autografskrivning.

Djurgården möter Almtuna på bortais i sin första match den 11 augusti. Den 25 augusti möter Djurgården All Stars Stockholm i Globen. Stockholmarnas SHL-premiär sker i Kinnarps Arena mot HV71 den 16 september.

Karlskrona HK

Karlskrona gör sitt första ispass måndagen den 7 augusti, då bjuds det på spelarpresentationer, intervjuer och autografskrivning.

Torsdagen den 17 augusti drar de förberedande matcherna igång för Karlskronas del, då möter de Tingsryd på bortais. SHL-premiären spelas i NKT Arena Karlskrona då kommer Skellefteå på besök.

Örebro HK

Den 4 augusti kan du snöra på dig skridskorna och glida runt på isen med Örebrospelarna. Det blir tävlingar och lek innan spelarna visar upp vad de går för i en skill competition.

De förberedande matcherna inleds den 10 augusti borta mot AIK, för att på torsdagen veckan efter möta Köln även den på bortais. SHL-premiären spelas för Örebro mot Luleå i norrbotten den 16 september.

Rögle BK

Hockeysäsongen kickar igång ordentligt för Rögle måndagen den 7 augusti. Då bjuds det nämligen på ispremiär med både presentation av spelare och ledare, tävlingar, intervjuer och autografskrivning.

Den första förberedande matchen för skåningarna äger rum den 11 augusti mot Tingsryd i Nelson Garden Arena. SHL-premiären bjuder på ett skånederby då Rögle åker och gästar Malmö i Malmö Arena den 16 september.

Mora IK

Onsdagen den 2 augusti är det dags för säsongens första ispass för Mora. Spelarna kommer att presenteras och intervjuas och chansen att införskaffa sig souvenirer till kommande säsong finns också.

Mora kommer att spela två av sina åtta träningsmatcher hemma i Jalas Arena. Den 25 augusti kommer Lillehammer på besök och den 7 september ställs de mot Luleå. Moras SHL-premiär sker den 16 september i Göteborg mot Frölunda.

 
Sandra Svensson
[email protected]
 

Copyright © 2011-2018 SHL AB

E-post: [email protected]

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: A45 Design AB